Problémem panelákových bytů bývají často malé koupelny, do kterých se sotva vejde sprchový kout či vana a umyvadlo. Máme pocit, že jsou stísněné a nemůžeme v nich mít vše, co bychom potřebovali. Existují však tipy a triky, které dokážou tento malý prostor opticky otevřít a tím pádem budeme mít pocit, že se koupelna nafoukla. Pojďte se společně s námi podívat, čemu byste se měli při zařizování malé koupelny vyvarovat a co je naopak vítané. Níže nabízíme několik užitečných rad, které rozhodně stojí za vyzkoušení. 

Jaký obklad zvolit?

Malé koupelny s pěkným obkladem
Obklad a malba do malých koupelen

Nejprve se zastavíme u obkladech. Ty jsou totiž poměrně diskutovaným tématem. Trh s obklady do koupelny je skutečně široký a vybrat si to správné může být někdy opravdu problém. Je však třeba si uvědomit, že v případě malých koupelen je nutné vybírat obklad, který nám prostor opticky zvětší. Ideálním řešením jsou velkoformátové obklady, které jsou v současnosti mimořádně moderní. Jejich výhodou není jen to, že zvětší místnost, ale i to, že obkládání je mnohem jednodušší a zabere méně času. Co se týče barevného provedení, i zde buďte opatrní. V zásadě platí, že čím tmavší barvy zvolíte, tím menší se prostor bude zdát. Do malých koupelen proto zásadně doporučujeme bledé barvy. Nic nezkazíte béžovou, šedou či jemnými pastelovými odstíny. Pokud milujete zářivé barvy a neradi byste si je v případě koupelny odepřeli, zvolte raději různé barevné doplňky.

Co s úložným prostorem?

Malé koupelny bohužel neumožňují mít v nich takový velký úložný prostor, po jakém toužíme. Ručníky, čisticí prostředky a další věci tak musíme umístit někde jinde v bytě. Je důležité, abyste v koupelně měli pouze to, co aktuálně potřebujete. Ideálním úložným prostorem může být skříňka pod umyvadlem. Nejlépe uděláte, když si ji necháte vyrobit na míru, protože tak zajistíte maximální využití prostoru. Další možností jsou poličky v sprchovém koutu nebo nad vanou. Můžete si tam uložit šampony, sprchové gely a další věci, které potřebujete mít po ruce. Malé koupelny se tak mohou stát o něco většími. Stačí je pouze navrhnout s rozumem. Nevíte, jak zařídit malou koupelnu? V tom případě klepněte na webovou stránku https://www.sconto.cz/